Politie

Voor Wie? Agenten en medewerkers

Wat? Veel agenten zouden baat hebben bij meer beweging.
Loopclinic biedt seizoensclinics of clinics op maat. Wij bieden verschillende specialisaties, waardoor er vast een beweegvorm tussen zit, die bij jou past! Welk doel je ook nastreeft, met een van onze trainers ren of wandel je ernaar toe.

Er bestaat een mogelijkheid om in samenspraak met de politie een actueel onderwerp of een project te kiezen dat gedurende de clinics behandeld wordt.

Waar? In de frisse buitenlucht! Vanaf een locatie naar keuze, of vanaf het bureau. Je bespaart tijd en komt op een ontspannen en gezonde manier met elkaar in contact.

Wanneer? Bij voldoende deelnemers is het mogelijk om een clinic te organiseren. Er is een mogelijkheid om (jaarlijks) een seizoensclinic te plannen. Met posters, flyers, e-mailing, advertenties en informatie op de website worden de deelnemers geworven.

Waarom? Met het oog op de fysieke vaardigheids toets (FVT). Veel agenten hebben te maken met stress of negatieve spanningen. Dit zorgt voor een aantal lichamelijke gevolgen die direct merkbaar zijn: hogere spierspanning, verminderde coördinatie en concentratie en een aangetast reactievermogen. Daarnaast ontstaat in het hoofd een soort tunnelvisie, gericht op de oorzaak van de stress. Wetenschappelijk is aangetoond dat delen van ons brein als het ware worden uitgeschakeld-precies de delen die van groot belang zijn voor het zo veilig mogelijk uitvoeren van het politiewerk. Stress zorgt ervoor dat mensen minder goed gaan functioneren en niet langer het beste uit zichzelf kunnen halen. Door te starten met bewegen neemt de mentale kracht, fitheid en gezondheid toe. Bovendien beïnvloedt beweging de leefstijl op een positieve wijze waardoor de levenskwaliteit toeneemt.

Hoe? Op maat begeleiding en een divers aanbod. Het aantal deelnemers is afgestemd op de doelgroep.