Voortgezet onderwijs

Voor Wie? Studenten en medewerkers

Wat? Veel studenten zouden baat hebben bij meer beweging.
Loopclinic biedt seizoensclinics of clinics op maat. Wij bieden verschillende specialisaties, waardoor er vast een beweegvorm tussen zit, die bij jou past! Welk doel je ook nastreeft, met een van onze trainers ren of wandel je ernaar toe.

Voor medewerkers is er ook een mogelijkheid om clinics te volgen. Tijdens de clinics ervaar je zelf wat beweging doet met lichaam en geest. De studenten krijgen op deze manier het goede voorbeeld een goede stimulans om met z'n allen meer te bewegen. Er bestaat een mogelijkheid om in samenspraak met de onderwijsinstelling een actueel onderwerp of een project te kiezen dat gedurende de clinics behandeld wordt.

Waar? In de frisse buitenlucht! Vanaf een locatie naar keuze, of vanaf de onderwijsinstelling. Je bespaart tijd en komt op een ontspannen en gezonde manier met elkaar in contact.

Wanneer? Bij voldoende deelnemers is het mogelijk om een clinic te organiseren. Er is een mogelijkheid om (jaarlijks) een seizoensclinic te plannen. Met posters, flyers, e-mailing, advertenties en informatie op de website worden de deelnemers geworven.

Waarom? Overgewicht en inactiviteit zijn maatschappelijke problemen. De jeugd brengt tegenwoordig minder tijd door in de frisse buitenlucht en is minder actief, waardoor kracht, coördinatie, bewegelijkheid, snelheid en uithoudingsvermogen minder ontwikkeld wordt. Door te starten met bewegen neemt de fitheid en gezondheid toe. Bovendien beïnvloedt dit de leefstijl op een positieve wijze waardoor de levenskwaliteit toeneemt. Dit alles zorgt ervoor dat de kans op welvaartsziekten op de lange termijn afneemt en het algehele welbevinden toeneemt.

Hoe? Op maat begeleiding en een divers aanbod. Het aantal deelnemers is afgestemd op de doelgroep.