Hardlopen voor ervaren sporters

Wat? Wij leren je de hardlooptechniek ”reactief hardlopen” deze techniek is gebaseerd op biomechanische principes. Tijdens de hardlooptraining wordt de spierkracht in deelbewegingen getraind, hierdoor ontstaat een optimale samenwerking tussen de armen, romp en benen. Door een goede looptechniek is de kans op blessures kleiner. De techniek zorgt er tevens voor dat de beschikbare energie zo efficiënt mogelijk gebruikt wordt. Kracht, snelheid en explosiviteit nemen toe.

Voor Wie? Sporters die tijdens de winterstop hun conditie op peil willen houden en hun loopstijl willen verbeteren en een goede hardlooptechniek aan willen leren. Denk aan: basketbal, volleybal, hockey, judo, voetbal, tennis, fitness, wielrennen.

Sportprestatie wil verbeteren.
Conditie op peil wil houden.
Kans op blessures wil beperken.
Duurvermogen wil trainen.
Houding en techniek wil verbeteren.
Explosiviteit, kracht en snelheid wil vergroten.

Waar? Vanaf locaties in Nijmegen, Wijchen & Groesbeek.

Wanneer? Iedere Herfst en Lente een clinic van 12 weken, iedere Winter en Zomer een clinic van 8 weken.

Iedere Winter, Lente, Zomer en Herfst, 1 clinic van 1½ tot 2 uur.

Waarom? Hardlopen is goed voor lichaam en geest! Bij ons train je de hardlooptechniek, waardoor de kans op blessures veel kleiner is, er wordt spierkracht getraind die de krachten tijdens de landing opvangen, met een juiste techniek kost het hardlopen minder energie, de spieren weten precies wat ze moeten doen tijdens het hardlopen.

Hoe? Onder begeleiding van een gediplomeerde trainer/coach.