Opleiding "Beter hardlopen".

Cursus start in September en Maart bij voldoende aanmeldingen.

Hardloopclinic.com heeft onder de naam Beter hardlopen een cursus looptechniek ontwikkeld op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Techniek is belangrijk, niet alleen voor topsporters maar zeker ook voor recreatieve (hard)lopers. Door een goede looptechniek kom je tot betere prestaties. Ook loop je veiliger doordat de kans op blessures sterk afneemt.

De cursus Beter hardlopen is speciaal ontwikkeld voor trainers/coaches, docenten, running therapeuten en fysiotherapeuten. In deze cursus leer je deze looptechniek allereerst zelf theoretisch te begrijpen en praktisch toe te passen. Daarnaast leer je hoe je de techniek over kunt dragen op anderen, bijvoorbeeld de leden van je sportclub of de leerlingen in je klas.

Waarom ‘Beter hardlopen’ ?
De cursus Beter hardlopen is gebaseerd op jarenlange ervaring, in combinatie met inzichten uit de boeken Hardlopen. Biomechanica en inspanningsfysiologie praktisch toegepast door Frans Bosch en Ronald Klomp, en Efficiënt hardlopen door Ger van Boxem. Deze boeken worden gebruikt door de echte toppers en velen kennen de BK-methode. Toch bestond er nog geen uitgewerkt cursus- en trainingsprogramma voor recreanten en/of trainers waarin deze boeken worden toegepast. De cursus Beter lopen van Hardloopclinic.com is dan ook uniek en de eerste in Nederland!

De cursus
De cursus Beter hardlopen bestaat uit 3 dagdelen, theorie en praktijk worden behandeld en daarbij volg je 8 tot 20 hardlooptrainingen. Het theoriegedeelte kost ongeveer 20 uur zelfstudie op basis van een syllabus. De trainingen dienen als stage, je traint mee tussen beginnende of gevorderde lopers en je leert hoe jij hun de looptechniek kunt aanleren.

Praktische informatie
Kosten 400 euro.