Bewegingstherapie/Runningtherapie

In slechts 8 of 12 weken je leefstijl compleet veranderen! Meer bewegen, afvallen, stoppen met roken, iedereen werkt aan zijn/haar eigen doel.

Iedereen kan starten met meer bewegen, ook als je een bewegingsachterstand, psychische problemen, chronische ziekte of overgewicht hebt.

Je traint een uur per week in groepsverband en 1 uur per week zelfstandig. Onder begeleiding van een ervaren trainer gaan we werken aan de conditie en de houdingsspieren. Als blijkt dat jij extra ondersteuning wilt hebben om jouw gewenste doel(en) te bereiken, dan kunnen we jou daarin ondersteunen. We kijken welke begeleiding het beste bij jou past en kunnen helpen met de doorverwijzing.

Bewegingsthrapie/Runningtherapie
We gaan bewegen in de buitenlucht. De houdingspieren en de conditie worden getraind. Je mag zelf kiezen of je actief wilt wandelen, hardlopen of een combinatie daarvan. Werken aan je conditie en het trainen van de houdingsspieren is de basis van de trainingen. Door op de juiste manier te trainen houd je het (hard) lopen makkelijker vol en is kans op blessures veel kleiner. Bovendien wordt je lichaamshouding beter, dit beschermd bijvoorbeeld de rug tegen veel voorkomende kwalen.

Begeleiding op maat
Heb jij behoefte aan extra begeleiding? Wil jij afvallen, stoppen met roken, je dromen verwezenlijken, wat meer structuur in je leven, noem maar op. Je kunt zelf kiezen of je deze extra begeleiding wilt.

Lijkt het jou wat? Meld je dan snel aan.

Ons team bestaat uit:

Bewegingstherapeute/runningtherapeute
Psycholoog
Fysiotherapeut
Haptonoom
DiŽtisten
Voedingsdeskundige
Leefstijladviseur
Stoppen met roken coach

Kosten? 49 of 79 euro voor de 8 of 12 weekse seizoensclinic

De kosten voor extra begeleiding van de psycholoog, fysiotherapeut, haptonoom, diŽtist, voedingsdeskundige, leefstijladviseur of stoppen met roken coach zijn afhankelijk van je pakket bij de zorgverzekeraar en of het vergoed wordt door een specifiek fonds of de gemeente.

Voor Wie? Iedereen die:

Onder professionele begeleiding wilt werken aan doelen die de gezondheid positief bevorderen. De leefstijl wil veranderen of aanpassen met behulp van zorg op maat
Conditie en lichaamshouding wil verbeteren door lichamelijk meer actief te worden.
Balans wil tussen lichaam en geest.
Het is onderzocht dat 2 x per week intensief bewegen depressieve klachten vermindert.
Persoonlijke grenzen verleggen en mentale kracht opbouwen.
Bij ons is het ook mogelijk om 2x p/w onder begeleiding te bewegen.
Iedereen loopt op zín eigen niveau, tempo kan variŽren van 6 km/u tot 11 km/u.
Ook geschikt als je nog nooit eerder hardgelopen hebt.
Afgelegde afstand of snelheid zijn geen doel op zich.
Je mag je pakket zelf samenstellen, de basis is altijd een 8 of 12 weekse (hardloop)clinic, daarbij kun je extra begeleiding inkopen.
Je betaald aan hardloopclinic de clinics 49 of 79 euro, de betaling van de begeleiding op maat loopt via hen. Wij verzorgen alleen de advisering en de doorverwijzing.

Waar? Vanaf locaties in Nijmegen, Wijchen & Groesbeek.

Wanneer? Meerdere malen per week, bij vragen kunt u contact opnemen.

Waarom? Lopen is goed voor lichaam en geest. Tijdens het sporten komen er endorfines vrij in de hersenen. Deze stoffen hebben een rustgevend effect op de geest. Hardlopen stimuleert de afgifte van serotonine, dopamine en noradrenaline. Inspanning zorgt voor ontspanning! Door te starten met bewegen ga je vaak automatisch gezonder leven, waar door het makkelijker wordt om ook aan andere doelen te werken, zoals stoppen met roken, afvallen enz.

Hoe? Onder begeleiding van een bewegingstherapeute/runningtherapeute en eventueel begeleiding op maat. In groepen van 5 tot 15 personen.

Lijkt het jou wat? Meld je dan snel aan.